Handbalsters Oranje onderuit tegen Kroatië

EK handbal 2014 (v): Nederland-Kroatië

De Nederlandse handbalsters hebben hun laatste wedstrijd in groep C van het EK verloren. Kroatië bezorgde Oranje in Varazdin de eerste nederlaag: 27-31. Estavana Polman, die een buikspierblessure heeft, werd gespaard.

Omdat Kroatië na twee nederlagen al was uitgeschakeld, wist Nederland dat het de uitslag van het duel niet zou meenemen naar de volgende ronde.

Voor rust zag Oranje een 9-7 voorsprong verdampen. Zeven minuten zonder treffer zorgden voor een 9-12 achterstand.

Na de rust (15-17) kwam Oranje, mede door goed keepen van Tess Wester, snel langszij, maar in het vervolg sloeg Kroatië opnieuw een gaatje van drie punten.

Die achterstand wist Nederland niet meer weg te werken.

Slowakije volgende tegenstander

Zondag speelt Oranje de eerste wedstrijd in de tussenronde om 18.00 uur tegen Slowakije. Montenegro en Frankrijk zijn de andere tegenstanders in de tussenronde. De eerste twee ploegen plaatsen zich voor de halve finales.

Alle wedstrijden van Nederland zijn live te volgen via NOS.nl.