Weer is Koelizjnikov de snelste op de 500 meter.
NOS Schaatsen

Koelizjnikov met 60 per uur naar zege

Bij wereldbekerwedstrijden in Heerenveen heeft de Rus Pavel Koelizjnikov de concurrentie verpulverd. Hij klokte 34,63. Zilver was er voor de Pool Artur Was, de enige andere schaatser die een tijd onder de 35 seconden neerzette (34,91)

Koelizjnikov imponeerde met een snelle opening (9,63), waarna hij de laatste bocht doorsnelde met liefst 60 kilometer per uur. Geen schaatser haalde vrijdag die snelheid.

Het is alweer de derde wereldbekerzege op deze afstand voor de Rus dit seizoen. Hij won eerder in Obihiro en Seoul. Alleen in Berlijn ging het mis door een valpartij.

WB Heerenveen: 500 meter (m)

Smeekens stelt teleur

Michel Mulder was de beste Nederlander, al zag het daar niet naar uit nadat Mulder in rit drie een, aanvankelijk, teleurstellende tijd klokte: 35,19. Hij was liefst 0,88 langzamer dan zijn snelste tijd ooit in Thialf. Achteraf bleek die halve kilometer toch nog goed voor de vierde tijd.

Hein Otterspeer klokte de achtste tijd (35,25) en de nummer twee van de Spelen in Sotsji, Jan Smeekens, werd slechts zestiende met 35,47. Daardoor verliest Smeekens zijn goede klassering (derde) in het wereldbekerklassement.

De vierde Nederlander, Gerben Jorritsma, werd achttiende en laatste (35,68).

Mulder: het was een beetje flut
Toptien van de 500 meter voor mannen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl