NOS Schaatsen

Anema geeft allroundseizoen Ter Mors op

Schaatscoach Jillert Anema is verrast door de mededeling van zijn pupil Jorien ter Mors dat zij dit kalenderjaar niet meer in actie komt op de langebaan.

Ter Mors traint momenteel een uur per dag met shorttrackcoach Jeroen Otter en nam om die reden het besluit buiten haar langebaancoach om, met als gevolg dat Anema het nieuws moest vernemen van NOS-verslaggever Bert Maalderink.

Anema vreest nu dat het allroundseizoen van zijn pupil, die dit seizoen nog geen wedstrijden reed omdat ze overtraind is, als een nachtkaars uitgaat. "Want als je de NK niet rijdt, dan zal je de WK waarschijnlijk ook niet kunnen rijden", weet Anema.

De situatie dat Anema niet op de hoogte was van het afzeggen van de schaatsster uit zijn eigen ploeg, kon ontstaan omdat Ter Mors traint bij Jeroen Otter. "En twee kapiteins op een schip, dat werkt niet", verklaart Anema waarom hij nog niet zelf bij Ter Mors had geïnformeerd.

Bergsma mikt op WK

Over de allroundplannen van Jorrit Bergsma denkt Anema heel anders. Hij ziet Bergsma de allroundtoernooien graag rijden, maar niet zozeer om op alle afstanden indruk te maken. "Het doel is de WK allround in Calgary, want op dat ijs kan hij dan heel hard rijden op de afstanden die hem heel goed liggen."

Voor het zover is, staan eerst de NK en EK op het programma. Die zijn niet op snel ijs, namelijk in Heerenveen respectievelijk Tsjeljabinsk, en dan ligt het toch even anders.

"De EK zijn uitgesloten, want dan zijn we op trainingskamp. Over de voor- en nadelen van de NK gaan we het nog hebben. We zitten zo ver van een beslissing af", zegt Anema terwijl hij duim en wijsvinger dichtbij elkaar houdt.

'WK allround is het doel'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl