Connie Eli
NOS Sport

Judobond heeft nieuwe directeur

De judobond heeft een nieuwe algemeen directeur: Connie Eli. Zij volgt met ingang van 1 januari 2015 Theo Fledderus op, die de functie de afgelopen drie jaar vervulde.

De 51-jarige Eli was in het verleden directeur communicatie en cliëntenservice bij het UWV. De afgelopen vier jaar werkte ze als interim-manager. Willem Jan Stegeman, voorzitter van de judobond: "De ideale kandidaat. Eli beschikt over de juiste capaciteiten om voort te borduren op de ingeslagen weg en de juiste koers te bepalen in de toekomst."

Onrustige periode

Eli komt terecht bij een bond waar afgelopen jaar veel onrust heerste. Dat leidde in september tot het vertrek van Ben Sonnemans, de directeur topsport. Hem werden een zwalkend beleid, slechte communicatie en een gebrek aan leiderschap verweten.

Verder werd vorige maand onder veel weerstand uit de judowereld besloten het aantal steunpunten, waar topjudoka's centraal trainen, terug te brengen van vier naar één of twee. Mits daar bij de eerstvolgende vergadering op 30 mei voldoende draagvlak voor is.

Verwarring na goedkeuring plan Judo 2.0

Judo-icoon Cor van der Geest liet zich eerder al ontvallen dat "centralisatie funest is voor het judo". "Judo is groot geworden door onderlinge strijd. Haal de top weg bij de clubs en er zijn geen voorbeelden en sparringpartners meer voor de laag eronder", aldus de voormalig bondscoach.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl