Trijntje vanochtend in de studio
NOS Nieuws

'Het is een lekker pakkend nummer'

Het Songfestival leeft van tradities. En een van die tradities is: iedereen heeft een mening over de inzending. Trijntje Oosterhuis presenteerde vanmorgen het lied Walk Along dat ze gaat zingen op het Eurovisie Songfestival. En daarna kwam de stroom reacties op gang.

Het liedje wordt vooral catchy genoemd. "Het is een lekker pakkend nummer wat blijft hangen, het zit gelijk in je hoofd", is een van de reacties op Facebook. Anderen vinden de tekst te veel van hetzelfde en weinig bijzonder. "Leuk nummer, maar wel erg veel whywhywhywhy op het eind."

"Een finaleplek"

Songfestival-kenners zijn enthousiast over de Nederlandse inzending. Marga Bult, die zelf meedeed met het festival in 1987, is positief. Commentator en zanger Jan Smit vindt het een leuk nummer, dat makkelijk te onthouden is.

"Dit is het betere werk. Een stevig nummer dat wordt gezongen door een geweldige zangeres. Dit wordt een finaleplek", zei Frits Huffnagel in de Nieuws BV op NPO Radio 1. Max van Weezel vindt het wel erg veel refrein. "Stuur alleen de coupletten in, dat refrein moet ik niet te vaak horen."

Luisteraars zijn blij met de bijdrage van Anouk. "Echt een Anouk-nummer! Mooi!". De zangeres heeft het lied geschreven en zingt mee op de achtergrond. "Je kon wel horen dat Anouk het geschreven heeft. Ik denk dat we een behoorlijke kans maken", is een reactie op Facebook.

Voor de regie van het optreden denkt Oosterhuis aan Hans Pannecoucke. Hij deed afgelopen jaar ook de regie bij The Common Linnets, waarbij het ingetogen optreden van Ilse DeLange en Waylon opviel.

Of het dit jaar ook een ingetogen optreden wordt, is nog niet bekend. "Ik ben geen zangeres met enorme toeters en bellen op het podium. Ik wil gewoon goed zingen", liet Oosterhuis weten.

Showbizzdeskundige Maurice Wijnen hoopt wel op een groots optreden.

Het Songfestival wordt volgend jaar mei in Wenen gehouden. De halve finales van het Songfestival zijn op 19 en 21 mei 2015, de finale is op 23 mei.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl