Operatiekamer in een ziekenhuis
NOS Nieuws

Verzekeraars: academisch ziekenhuis volledig vergoed

Mensen met een budgetpolis kunnen zorg in een academisch ziekenhuis volgend jaar volledig vergoed krijgen, zegt branche-organisatie Zorgverzekeraars Nederland.

Patiëntenfederatie NPCF stelde vanochtend in het NOS Radio 1 Journaal dat mensen met de goedkoopste zorgpolis het risico lopen dat ze in 2015 niet meer terechtkunnen in universiteitsziekenhuizen. "Dat is volstrekt onjuist", schrijven de verzekeraars in een reactie.

"Als de zorg die mensen nodig hebben alleen door een academisch ziekenhuis verleend kan worden, moet hierin worden voorzien en wordt deze zorg volledig vergoed. Dat geldt ook voor mensen met een budgetpolis."

'Geen contract'

Volgens de patiëntenfederatie hebben sommige verzekeraars geen contracten afgesloten met academische ziekenhuizen.

Maar reguliere ziekenhuizen kunnen patiënten altijd doorverwijzen naar een academisch ziekenhuis als dat medisch noodzakelijk is. De zorg daar is met zo'n doorverwijzing ook bij een budgetpolis verzekerd.

Kiezen

De discussie over zorgverzekeringen is weer opgelaaid omdat mensen in het nieuwe jaar voor een andere zorgverzekering kunnen kiezen.

De NPCF klaagt dat de voorwaarden die verzekeraars aan polissen verbinden, ondoorzichtig zijn. Zo wordt het voor consumenten heel moeilijk een beredeneerde keus te maken, vindt de federatie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl