Lieuwe Westra en Vincenzo Nibali
NOS Wielrennen

Westra: ik heb er niet over ingezeten

Lieuwe Westra is blij en opgelucht dat hij ook volgend seizoen kan koersen in de WorldTour. Zijn wielerploeg Astana kreeg vanavond een licentie van de UCI. De afgelopen tijd kwamen er veel dopinggevallen bij de ploeg aan het licht, waardoor de licentie onzeker was.

Toch heeft Westra altijd vertrouwen gehad in een goede afloop. "Ik heb er eigenlijk niet over ingezeten of het goed zou komen", zegt de Fries. "Er waren twee dopinggevallen in onze ProTour-ploeg en die andere drie waren amateurs uit de opleidingsploeg. Maar natuurlijk ben ik ook wel een beetje opgelucht."

Dopingverhalen

Westra heeft alle verhalen over doping rond de Astana-ploeg de afgelopen tijd ook gelezen. Zo zouden er nauwe banden zijn tussen Astana-ploegbaas Aleksandr Vinokoerov en dopingarts Michele Ferrari. Westra: "Natuurlijk, ik heb ook Twitter en internet. Er komen zoveel verhalen voorbij. Maar voor de rest is dat het. Ik kan er weinig over zeggen en hou me er verder buiten."

De situatie zorgt er niet voor dat Westra gaat twijfelen over zijn eigen ploeg. "Nee, het is misschien bijzonder, maar ik twijfel daar niet aan. Ik zit hier nu een jaar bij de ploeg en ik weet gewoon wat er speelt. Die twee broers (Iglinski, red.) dat is gewoon niet ok. Maar de rest van de ploeg is goed en professioneel georganiseerd. Dat durf ik voor 100% te zeggen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl