NOS Nieuws

Prinses Charlene bevallen van tweeling in Monaco

  • AFP
    Monegasken vieren de geboorte van de tweeling op straat
  • AFP
    Het nieuws werd in Monaco met kanonschoten bekendgemaakt
  • EPA
    Journalisten wachtten voor het ziekenhuis de hele dag op nieuws
  • EPA
    De kersverse vader Albert II woonde gisteravond nog een voetbalwedstrijd bij

Prins Albert II van Monaco (56) en prinses Charlene (36) hebben een tweeling gekregen, een meisje en een jongetje. Ze heten Gabriella en Jacques. Ze zijn de eerste kinderen van het stel.

Het meisje is als eerste geboren, maar de jongen wordt de troonopvolger in het kleine vorstendom aan de Côte d'Azur. De twee kwamen kort na vijf uur vanmiddag ter wereld.

Het meisje heet voluit Gabriella Thérèse Marie en het jongetje Jacques Honoré Rainier. Zij heeft de titel Gravin van Carladès (in Auvergne) gekregen, hij die van Markies van Baux (in de Provence).

Buitenechtelijke kinderen

De zwangerschap was in mei al aangekondigd en vorige maand bevestigde het paleis dat de prinses zwanger was van een tweeling. Vanmiddag is Charlene opgenomen in het ziekenhuis. Na de bevalling maakte het vorstendom bekend dat moeder en kinderen het goed maken.

Ruim drie jaar geleden gaven Albert en de Zuid-Afrikaanse zwemster Charlene Wittstock elkaar het ja-woord. Albert had toen al twee buitenechtelijke kinderen, Jazmin Grace Grimaldi (22) en Alexandre Coste (11), maar die kwamen niet in aanmerking voor de troonopvolging.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl