Onno Hoes kondigde vandaag zijn vertrek aan
NOS Nieuws

Geen druk van Maastrichtse gemeenteraad

De fractievoorzitter van de VVD in Maastricht is bedroefd over het vertrek van Onno Hoes, maar hij begrijpt de keuze wel. Michel Severijns zei in het NOS Radio 1 Journaal dat Hoes er zelf voor heeft gekozen om te vertrekken. "Hij is niet onder druk gezet door de gemeente", zei de voorzitter van Hoes' partij.

Volgens Severijns is een enorme inbreuk gemaakt op het privéleven van de burgemeester. "De VVD vindt dat enorm verwerpelijk." Hij doelt daarmee op de beelden die het programma PowNews liet zien van Hoes tijdens een date. "De actie van PowNews diende geen enkel doel, dan hem zo professioneel mogelijk te beschadigen", aldus Severijns.

Wel denkt de fractievoorzitter dat Hoes de ophef heeft kunnen voorkomen. "Maar hoe kun je ervan uitgaan dat je er zo bijgelapt wordt", zei Severijns. "Achteraf kun je altijd zeggen: daar had hij niet verstandig aan gedaan."

'Veel politici hebben moeite met vertrek Hoes"

De PvdA-fractie in Maastricht vindt het niet nodig dat burgemeester Onno Hoes vertrekt, laat de partij weten aan 1Limburg. "Wat de PvdA betreft was dit besluit onder deze omstandigheden niet noodzakelijk."

Ook de PvdA vindt dat het privéleven van Hoes op een schandalige en onacceptabele manier naar buiten is gebracht. "Bestuurders worden op deze manier vogelvrij verklaard en dat zet onze democratie onder zeer zware druk. De PvdA in Maastricht neemt zeer nadrukkelijk afstand van dergelijke praktijken", staat in een verklaring.

Hoes stond regelmatig in de schijnwerpers

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl