Ruud Vreeman staat op de tweede plaats van de kandidatenlijst
NOS Nieuws

Vreeman wil voor PvdA naar Eerste Kamer

Burgemeester Vreeman van Groningen staat op de kandidatenlijst van de PvdA voor de Eerste Kamer. Als het aan het partijbestuur ligt, komt hij na lijsttrekker Barth op de tweede plaats. Vreeman was eerder onder meer partijvoorzitter van de PvdA, lid van de Tweede Kamer en burgemeester van Tilburg. Het huidige Eerste Kamerlid Beuving staat op drie.

Oud-Tweede Kamerlid Verdaas komt op nummer 17 op de lijst. Hij was ook korte tijd staatssecretaris in het huidige kabinet. Hij stapte op, nadat hij in opspraak was gekomen door een declaratie-affaire uit zijn periode als Gedeputeerde in Gelderland. Het vroegere Tweede Kamerlid Noorman-Den Uyl komt op 24.

Ter Horst en De Vries

Van de huidige PvdA-Eerste Kamerleden keren onder anderen de oud-ministers Ter Horst en De Vries en oud-Tweede Kamerlid Duivesteijn niet terug.

Het PvdA-congres stelt de definitieve lijst vast in januari. De Eerste Kamer wordt gekozen door Provinciale Staten. De Statenverkiezingen zijn op 18 maart, de verkiezingen voor de senaat op 26 mei. De PvdA heeft nu veertien zetels in de Eerste Kamer. Eerder vandaag maakte ook het CDA zijn concept-lijst bekend.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl