Ireen Wüst laat de ploegenachtervolging in Heerenveen schieten
NOS Schaatsen

Wüst laat ploegenachtervolging schieten

Olympisch kampioene Ireen Wüst neemt komend weekeinde niet deel aan de ploegenachtervolging bij de wereldbekerwedstrijden in Heerenveen. De schaatsvedette wordt op dit onderdeel vervangen door Carlijn Achtereekte.

De 24-jarige Achtereekte verraste vorig week op de 3.000 meter tijdens de World Cup in Berlijn. Zij reed in de B-groep sneller dan Ireen Wüst, die later die afstand in de A-categorie won. Geert Kuiper, bondscoach voor de ploegenachtervolging: "Achtereekte heb ik er nu bij gehaald, omdat zij goed presteerde in Berlijn."

Naast Achtereekte maken Marrit Leenstra en Marije Joling deel uit van de ploegenachtervolging.

Ook geen Kramer

Bij de mannen komt dezelfde formatie als in Berlijn in actie: Douwe de Vries, Arjan Stroetinga en Frank Vreugdenhil. En dus geen Sven Kramer.

Kuiper licht toe: "Wouter olde Heuvel en Sven Kramer hebben bedankt voor de ploegenachtervolging. Zij komen donderdag terug van hoogtestage en hebben de achtervolging niet meegenomen in hun programma. Zij richten zich op hun individuele afstanden."

Massastart

Op de massastart komen bij de vrouwen Irene Schouten en Rixt Meijer in actie. Bij de mannen staan Jorrit Bergsma en Arjan Stroetinga op het ijs. "Ik heb gekozen voor Meijer naast Schouten omdat zij na Schouten de meeste punten heeft verzameld. Dat is belangrijk met het oog op de WK afstanden. Om die reden starten ook Jorrit Bergsma en Arjan Stroetinga op de massastart." aldus Kuiper.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl