Ajax-speler Richairo Zivkovic zit bij de voorlopige selectie voor het duel met Apoel Nicosia
NOS Voetbal

Zivkovic komt bovendrijven

Het kan zomaar gebeuren dat Richairo Zivkovic woensdagavond zijn eerste Champions League-minuten maakt. De 18-jarige spits van Ajax is opgenomen in de selectie van trainer Frank de Boer voor het duel met Apoel Nicosia. Al moet worden gezegd dat er vlak voor de wedstrijd van de 19 spelers er nog eentje af moet vallen. De start van Zivkovic bij de Amsterdammers was verre van soepel.

Sinds zijn transfer van FC Groningen naar Ajax, afgelopen zomer, speelt Zivkovic in het tweede elftal. Hij moet zich bewijzen en ontwikkelen en dat gaat tot nu toe met vallen en opstaan. Zo werd hij in augustus vier weken geschorst na een rode kaart.

Bovendien kreeg hij vorige maand een boete van Ajax voor zijn gedrag bij het Nederlands elftal onder 19 jaar. Hij werd door trainer Aron Winter uit de selectie gezet om disciplinaire redenen.

Op het veld doet de spits het niet verkeerd. Bij zijn debuut in het eerste van Ajax in oktober wist Zivkovic te scoren in het KNVB-bekerduel met SV Urk en inmiddels staat hij op dertien doelpunten in de Jupiler League. Zivkovic hielp Jong Ajax maandag nog aan een overwinning. Hij scoorde twee keer tegen RKC Waalwijk in de met 3-2 gewonnen wedstrijd.

Zelfverzekerd

Bij het tekenen van zijn contract was Zivkovic zelfverzekerd. "Ik heb er vertrouwen in. Ik ben de volgende topscorer van Ajax. Ik wil me bewijzen, want dit is een stap vooruit voor mij. Ik ben een spits die in de zestien zijn kansen afmaakt. Zo wil ik belangrijk zijn voor Ajax."

Een plaats in de Champions League-selectie is de volgende stap in zijn ontwikkeling. Die plek kwam vrij door de blessure van Kolbeinn Sigthórsson, die tot de winterstop is uitgeschakeld. "Of Zivkovic ook echt bij de definitieve selectie van achttien spelers zit, weten we morgen", zei Ajax-trainer Frank de Boer dinsdag.

Ajax speelt woensdagavond vanaf 20.45 uur in de Arena tegen Apoel Nicosia. Wie weet krijgt Zivkovic de kans om een bijdrage te leveren aan het overwinteren in Europa. Als Ajax wint of gelijkspeelt gaan de Amsterdammers na de winterstop verder in de Europa League.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl