Walter Lewin bij De Wereld Draait Door
NOS Nieuws

Natuurkundige Lewin in opspraak in VS

De Nederlandse natuurkundige Walter Lewin is in opspraak. Zijn oude werkgever, het Massachusetts Institute of Technology (MIT), beschuldigt Lewin ervan studentes seksueel te hebben lastig gevallen.

Een studente die Lewins lessen op internet volgde, diende in oktober een klacht in tegen de hoogleraar. Ze had materiaal waaruit bleek dat Lewin haar en andere vrouwen die de lessen online volgden, lastig viel.

Een onderzoek van MIT wees uit dat Lewin zich niet aan "het beleid omtrent seksueel gedrag heeft gehouden." De prestigieuze technische universiteit heeft daarom al zijn internetlessen en colleges verwijderd van de website.

DWDD

Lewin is al met pensioen en gaf sinds 2009 geen hoorcolleges meer. Hij bleef tot vorig jaar wel colleges geven op internet. Die video's waren een groot succes. Ook was hij een aantal keer te zien in het televisieprogramma De Wereld Draait Door.

De 78-jarige Lewin studeerde in Delft. In 1966 ging hij werken aan het prestigieuze MIT, dat wordt gezien als één van de beste universiteiten ter wereld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl