KNVB-voorzitter Michael van Praag (l) en UEFA-voorzitter Michel Platini
NOS Voetbal

KNVB en UEFA bundelen krachten tegen discriminatie

De KNVB en de Europese voetbalbond UEFA gaan hun krachten bundelen om discriminatie in het voetbal tegen te gaan. Vrijdag organiseren beide partijen samen met de Europese organisatie Voetbal tegen racisme (FARE) in het Olympisch Stadion in Amsterdam de seminar 'Doorbreek het glazen plafond'.

Onderwerpen die tijdens de bijeenkomst op de agenda staan zijn de ondervertegenwoordiging van vrouwen en etnische minderheden bij Europese voetbalinstanties, en de ondervertegenwoordiging van etnische minderheden in het trainersvak. Ook de belemmeringen voor lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders in het voetbal worden besproken.

"Voetbal is voor iedereen"

De bijeenkomst valt in de week waarin de KNVB zijn 125-jarige bestaan viert. "Dat is een bewuste keuze", zegt bondsvoorzitter Michael van Praag van de KNVB. "Op onze verjaardag willen wij iets teruggeven aan de sport waar wij zoveel aan te danken hebben. Dat wat wij willen teruggeven is een structurele aanpak van discriminatie. Want de KNVB blijft het herhalen: voetbal is voor iedereen. En iedereen in het voetbal moet dezelfde kansen hebben."

Platini komt ook

Ook UEFA-voorzitter Michel Platini zal aanwezig zijn in Amsterdam. "Wij hebben een zero tolerance beleid ten aanzien van alle vormen van discriminatie en we moeten continu blijven zoeken naar manieren waarop we dat voor eens en altijd uit het voetbal kunnen verbannen. Seminars als deze brengen opinieleiders en experts samen om oplossingen te vinden en het thema aan te pakken", aldus Platini.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl