De BENU-apotheken breiden uit tot landelijk dekkende keten.
NOS Nieuws

Landelijke apothekersketen na overname

Medisch bedrijf Brocacef, met de apothekersketen BENU, neemt Mediq Apotheken over.

Op termijn gaan ook alle Mediq-apotheken BENU heten en ontstaat er een landelijk dekkend netwerk van apotheken.

Naast de apotheken neemt Brocacef ook de medische groothandel van Mediq over. Ook de onderdelen die geneesmiddelen leveren aan ziekenhuizen en logistieke diensten uitvoeren, worden ingelijfd. Door het samengaan ontstaat een bedrijf met een omzet van 2,1 miljard en 5300 werknemers.

Of er gevolgen zijn voor het personeel kan Brocacef nog niet zeggen. Pas in de loop van volgend jaar, als de Autoriteit Consument en Markt de overname heeft goedgekeurd, komt het bedrijf met de uitwerking van de overname.

Voordelen

Volgens bestuursvoorzitter Peter de Jong van Brocacef is de overname een logische stap. Door de schaalvergroting verwacht hij voordelen voor de klanten. Een grotere inkoopmacht kan scherper onderhandelen over inkoopprijzen. De Jong constateert dat in Nederland steeds meer apotheken sluiten, maar dat is Brocacef niet van plan.

Mediq blijft bestaan en gaat verder met zijn internationale tak. Het bedrijf is in veertien landen marktleider met de distributie en verkoop van medische middelen en medicijnen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl