Burgemeester Onno Hoes van Maastricht
NOS Nieuws

Fracties Maastricht zwijgen na beraad over Hoes

De fractievoorzitters van de politieke partijen in de gemeenteraad van Maastricht wilden vanavond niets zeggen na een besloten vergadering over burgemeester Onno Hoes. Dat meldt de regionale nieuwszender L1.

De fractievoorzitters waren sinds zes uur bijeen om te praten over de gedragingen van de burgemeester. Aanleiding zijn recente publicaties over Hoes' omgang met een jonge man.

Eerder op de dag sprak Hoes zelf met de Limburgse commissaris van de koning, Theo Bovens. Over de inhoud van dat gesprek is niets naar buiten gebracht.

In opspraak

Hoes raakte een paar dagen geleden opnieuw in opspraak toen een man van 20 uit Almere privéberichten op internet zette die Hoes hem zou hebben gestuurd. Ook publiceerde de man foto's van afspraken uit de vertrouwelijke ambtelijke agenda die de 53-jarige VVD'er hem zou hebben toegezonden.

Eind vorig jaar kwam Hoes ook in opspraak nadat een affaire met een 25-jarige man was uitgelekt. De gemeenteraad gaf hem te verstaan dat hij niet meer in opspraak moest raken en Hoes beloofde toen zich voortaan netjes te zullen gedragen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl