Fragment uit de Jumbo-commercial
NOS Nieuws

'Wij zijn blij met de aandacht voor het voedseltekort in Nederland'

De Voedselbank begrijpt niets van de ophef over de commercial van supermarktketen Jumbo. Daarin roepen bekende Nederlanders op om voedselpakketten aan de Voedselbank te doneren. Critici vinden dat het geld dat voor de commercial is gebruikt, meteen naar de Voedselbank had moeten gaan.

In het lied Samen vieren we Kerst wordt aandacht gevraagd voor mensen die het niet zo breed hebben. Onder anderen René Froger, Jan Smit, Lee Towers, Lange Frans, Willeke Alberti, Do en Ruth Jacott doen mee aan de commercial.

In een reactie zegt Jumbo dat de artiesten niet betaald zijn voor hun bijdrage, maar dat ze slechts een onkostenvergoeding hebben gehad. Maar Lange Frans heeft op de radio gezegd dat hij wel degelijk is betaald voor zijn optreden in de commercial.

René Froger is ambassadeur van de Voedselbank en die doet altijd alles belangeloos.

Pien de Ruig, woordvoerder van de Voedselbank

De Voedselbank is in elk geval blij met de actie van de supermarktketen. "Wij vinden het fantastisch dat Jumbo dit doet", zegt Pien de Ruig, woordvoerder van de Voedselbank. "Wij zijn blij met de aandacht die er is voor deze problematiek in Nederland."

De Ruig kent alleen het verhaal van Jumbo dat de artiesten die hebben meegedaan een onkostenvergoeding hebben gekregen. René Froger is ambassadeur van de Voedselbank en die doet altijd alles belangeloos, zegt De Ruig. "Daar zijn we heel dankbaar voor."

Er zijn 45.000 pakketten voor 35.000 gezinnen.

Pien de Ruig, woordvoerder van de Voedselbank

Maar eigenlijk is het voor de Voedselbank niet belangrijk of de artiesten wel of niet zijn betaald, want er is al afgesproken dat de instantie 45.000 voedselpakketten krijgt.

Die afspraak is gemaakt voordat de actie begon, omdat de pakketten met Kerst bij de mensen thuis moeten zijn. "Deze week gaan de voedselpakketten naar de acht distributiecentra in Nederland. Die brengen de pakketten dan naar de 157 Voedselbanken."

Volgens De Ruig is het aantal gezinnen dat afhankelijk is van de Voedselbank in 2014 gestegen. De pakketten zullen worden uitgedeeld aan 35.000 gezinnen. "Die krijgen dan één of twee pakketten."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl