Wilders: ik laat me door niemand de mond snoeren.
NOS Nieuws

Wilders verhoord door Rijksrecherche

De Rijksrecherche heeft PVV-leider Geert Wilders verhoord in verband met zijn uitspraken over minder Marokkanen. Dat laat Wilders zelf weten in een verklaring aan de pers.

Het Openbaar Ministerie verdenkt Wilders van "belediging van een groep mensen op grond van ras en aanzetten tot discriminatie en haat". Volgens het OM ligt het in de rede dat de politicus daarvoor voor de rechter moet verschijnen.

Wilders: niets verkeerd gezegd

Haags café

Wilders heeft naar eigen zeggen niets teruggenomen van zijn uitspraken op de avond van de gemeenteraadsverkiezingen. Toen vroeg hij toehoorders in een Haags café of ze meer of minder Marokkanen wilden. Toen de zaal "minder, minder!" scandeerde, zei Wilders: "Dan gaan we dat regelen."

De PVV-leider zegt over het verhoor door de Rijksrecherche: "In mijn verklaring heb ik duidelijk gemaakt dat ik in mijn strijd voor vrijheid en tegen de islamisering van Nederland me nooit door iemand de mond zal laten snoeren."

Niet alle Marokkanen

Hij bevestigt dat hij de gewraakte uitspraken heeft gedaan, maar ontkent daarmee te discrimineren. "Minder Marokkanen is iets anders dan dat ik alle Marokkanen Nederland uit zou willen hebben of iets zou hebben tegen alle Marokkanen."

"Ik ga ervan uit dat het Openbaar Ministerie zal besluiten mij niet te vervolgen. Ieder ander besluit kan niet anders worden uitgelegd dan politiek gemotiveerd”, aldus Wilders.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl