Wout Weghorst viert zijn doelpunt

Heracles trekt opgaande lijn door

Heracles Almelo heeft de opgaande lijn van de laatste weken doorgetrokken door zijn vierde zege in vijf duels te boeken. De Almeloërs wonnen met 4-2 bij FC Utrecht en klommen naar de vijftiende plaats in de eredivisie.

In de enerverende eerste helft waren de eerste kansen voor het sterkere Utrecht, maar kwam Heracles op voorsprong. Na een vrije trap van Bryan Linssen kopte Jeroen Veldmate de bal door, waarna Thomas Bruns het laatste tikje gaf. Utrecht pakte vervolgens het initiatief snel terug en de gelijkmaker leek een kwestie van tijd.

Kristoffer Peterson kapte na een vloeiende aanval Milano Koenders uit en maakte de 1-1. Luttele minuten later kreeg Utrecht de kans op voorsprong te komen. Na hands van Wout Weghorst belandde de bal op de penaltystip, maar de inzet van Yassin Ayoub werd gestopt door Dennis Telgenkamp.

Na een schot van Ayoub leek Ruud Boymans vervolgens uit de rebound de thuisploeg alsnog op voorsprong te koppen, maar hij bleek daarbij zijn hand te hebben gebruikt en dus ging het feest opnieuw niet door.

Heracles slaat toe

Heracles, dat na de vroege openingstreffer nauwelijks meer in het stuk voorgekomen was, kwam ook in de tweede helft onverwacht op voorsprong. Na aarzelend verdedigen van Utrecht, belandde de bal uit de kluts voor de voeten van Mark-Jan Fledderus, die vanaf de rand van het strafschopgebied doeltreffend uithaalde.

Opnieuw moest Utrecht in de achtervolging en ditmaal moest dat gebeuren zonder topscorer Boymans, die geblesseerd uitviel. De paal voorkwam de 2-2 bij een kopbal van Edouard Duplan, waarna Weghorst bij een counter de thuisclub de genadeklap uitdeelde.

In de extra tijd kopte Gevero Markiet uit een voorzet van Ayoub nog raak namens Utrecht, maar de spanning was slechts luttele seconden terug. Direct vanaf de aftrap toog Heracles namelijk ten aanval en Ilias Bel Hassani trof doel.