Argentinië brengt Oranje in slotminuut in mineur

Samenvatting Nederland - Argentinië

De Nederlandse hockeysters hebben zich bij het toernooi om de Champions Trophy in Mendoza niet geplaatst voor de finale. Gastland en titelverdediger Argentinië, op de Spelen en de WK nog verslagen, was met 2-1 te sterk.

Waar Oranje in zijn eerste vier duels geen grootse indruk had achtergelaten, werd Argentinië nu direct bij de strot gepakt. Al in de openingsminuut pushte Maartje Paumen de eerste corner tegen de paal en even later schoot Valerie Magis net naast.

Argentinië begon eveneens fel en kreeg kansen via Carla Rebecchi (naast) en Delfina Merino (over). Pal voor het einde van de eerste periode scoorde Lidewij Welten uit de rebound, uit een aanval die ze zelf had opgezet.

Rebecchi scoort in slotminuut

Ook in het vervolg golfde het spel in een moordend tempo op en neer. Belén Succi redde bij tip-ins van Magis en Carlien Dirkse van den Heuvel en een corner van Paumen. Pilar Romang ramde de bal uit de draai naast.

Direct na rust kwam Argentinië uit een strafcornervariant op 1-1. Meteen na de afslag soleerde Welten naar de 2-1, maar die treffer werd na langdurig bestuderen van de de videobeelden afgekeurd. Oranje miste een strafcorner, Argentinië ook en Succi redde knap bij een tip-in van Michelle van der Pols.

Scrimmage

Ook in het laatste kwart kon het beide kanten op. Na kansen voor Rebecchi (op de paal), Ellen Hoog (redding Succi), Romang (redding Joyce Sombroek) en Naomi van As (tip-in op de lijn gekeerd) scoorde Rebecchi in de laatste minuut uit een scrimmage.

Ook in 2012 werd Oranje door de Argentijnse hockeysters uitgeschakeld. Destijds gebeurde dat via shoot-outs. Een jaar eerder waren de rollen in Amstelveen omgedraaid.