De foto riep veel reacties op op de sociale media

Hollande uitgelachen om bontjas

De Franse president Hollande wordt op Twitter uitgelachen om een fotomomentje met de president van Kazachstan. De traditionele Kazachse bontjas die Hollande daarbij aan had, is mikpunt van spot.

Hollande bezocht de hoofdstad Astana afgelopen vrijdag. Bij het onderhoud met president Nazarbajev kreeg hij de beige bontjas en -muts cadeau en liet zich fotograferen. Nazarbajev stond er gewoon in pak naast.

De foto werd gepubliceerd op een officieel Kazachs account, maar verdween enkele uren later weer. Volgens de Franse pers stond het Elysée, het presidentieel paleis, erop dat de foto zou worden verwijderd.

Inmiddels was Twitter echter al aan de haal gegaan met de foto. Historicus Christian Delporte vond de president lijken op een aankleedpop, "leuk kerstcadeau voor de kinderen". Iemand anders noemde Hollande "gepimpt als Snoop Dogg op wintervakantie".

Het is niet de eerste keer dat Hollande probeert een foto onder het tapijt te vegen. Vorig jaar vroeg hij persbureau AFP een foto in te trekken waarop hij een gekke bek trok in een klaslokaal.

Het verzoek had een averechts effect: hij werd beticht van censuur en de foto kwam internationaal in het nieuws.

Hollande verzocht persbureau AFP deze foto in te trekken

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl