Colin Kazim-Richards en Karim El Ahmadi bij de eerste treffer van Feyenoord

Pakjesavond voor Feyenoord op Woudestein

Van de voorgaande drie duels op Woudestein had Excelsior Feyenoord twee keer verslagen. Zo'n stunt zat er ditmaal geen moment in. Excelsior maakte er een verlate pakjesavond van voor de grote buurman uit Zuid. Die pakte de Kralingse cadeautjes gretig uit en was na de rust zelf ook in een gulle bui: 2-5.

Feyenoord zette diep druk en had daarmee, met dank aan Luigi Bruins, al snel succes. De oud-Feyenoorder ging als laatste man aan de wandel met de bal, maar liet die klunzig liggen voor Colin Kazim-Richards. De spits, die al 402 minuten droogstond, schoot in de zesde minuut via de onderkant van de lat raak.

Kazim zette even later Karim El Ahmadi met een doorkopbal alleen voor Gino Coutinho. Die stond in de weg en plukte vervolgens ook de rebound van Lex Immers uit de bovenhoek.

Gehaaider

Feyenoords tweede treffer, na ruim een kwartier spelen, was ook al een presentje. Aanvoerder Sander Fischer kopte de bal terug richting zijn doelman, maar had niet gezien dat Jean-Paul Boëtius daarop had geanticipeerd. De aanvaller lag op volle snelheid, was eerder dan Coutinho bij de bal en werkte die handig over de doelman in het verlaten doel.

Nog binnen het halfuur zag Fischer er bij de 0-3, na een lange bal op Immers, ook al niet best uit. Immers was gehaaider in het duel om de bal, waarna hij van dichtbij kon uithalen.

Minioffensiefje

Excelsior zette in de laatste minuten van de eerste helft nog wel even aan, maar tot een serieuze doelpoging leidde dat minioffensiefje niet. Het eenzijdige spelbeeld leidde bij de bezoekers tot lichtzinnigheid. Die houding leidde vlak na rust tot de 1-3 van Jeff Stans, die bij de intikker overigens buitenspel stond. Het was, na zeven wedstrijden zonder tegentreffer, weer de eerste keer dat Kenneth Vermeer de bal uit zijn doel moet halen.

Jens Toornstra herstelde, na een slim overstapje van Kazim-Richards, snel de marge van drie treffers en gaf bij een fraaie aanval de assist voor Immers' 1-5. Sven van Beek sloot de gezellige pakjesavond in stijl af. Na een struikelpartij van Tonny Vilhena kon Jordan Botaka voorzetten. Van Beek zat ertussen, maar schoot de bal in eigen doel.