Hockeyheren zetten Argentinië opzij

Nederland verslaat Argentinië op CT

De Nederlandse hockeyheren zijn het toernooi om de Champions Trophy in het Indiase Bhubaneswar begonnen met een overtuigende zege op Argentinië. De nummer twee van het WK in juni versloeg de nummer drie met 3-0.

De ploeg van bondscoach Max Caldas had het van meet af aan voor het zeggen en bij de vijfde strafcorner was het raak via Mink van der Weerden. Robbert Kemperman verdubbelde de score in het begin van het tweede kwart met een verwoestende backhand.

Op de paal

De Argentijnen kwamen in het derde kwart wat meer in het verhaal voor, zonder echte kansen af te dwingen. Oranje stond defensief zijn mannetje en had nog altijd geen strafcorner weggegeven. De beste kans in die periode was voor Diede van Puffelen die met een gelukje de bal voor zijn voeten kreeg, de hoek voor het uitkiezen had, maar op de paal pushte.

In de slotfase waren de Argentijnen nog wel even gevaarlijk. Doelman Pirmin Blaak reageerde echter alert bij de eerste strafcorner van de tegenstander en stond ook bij de twee schoten die daarop volgden zijn mannetje. Van Puffelen tekende daarna van dichtbij voor de eindstand.