Inwoners van Malé krijgen drinkwater van het Rode Kruis
NOS Nieuws

Noodtoestand op Maldiven: tekort aan drinkwater

Op de Maldiven is de noodtoestand uitgeroepen, omdat er een tekort aan drinkwater is na een brand in een waterzuiveringsinstallatie. Er is hulp gevraagd aan India, Sri Lanka, de Verenigde Staten en China.

Zo'n 100.000 mensen in Malé, de hoofdstad van de archipel in de Indische Oceaan, zijn verstoken van schoon drinkwater, zegt de regering.

India is de Maldiven inmiddels te hulp geschoten. Het stuurt vijf vliegtuigen met drinkwater en twee schepen met onderdelen om de waterzuiveringsinstallatie te repareren. Dat zegt een woordvoerder van het Indiase ministerie van Buitenlandse Zaken.

Het Rode Kruis heeft 24 medewerkers en 60 vrijwilligers ingeschakeld om gratis water uit te delen. Er zijn schermutselingen gemeld bij winkels waar nog water te koop is.

Toeristen

Hotels en resorts ondervinden geen hinder van het watertekort, omdat die hun eigen faciliteiten voor schoon drinkwater hebben. De economie op de Maldiven is voor ongeveer 30 procent afhankelijk van toerisme.

De archipel bestaat uit 1190 eilanden, ten zuidwesten van India. Er wonen rond de 400.000 mensen. Jaarlijks bezoeken ruim 750.000 toeristen de eilanden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl