Zdenek Stybar in actie op het WK veldrijden in Hoogerheide
NOS Sport

Stybar mist waarschijnlijk WK veldrijden

De kans is klein dat Zdenek Stybar dit seizoen zijn wereldtitel in het veldrijden zal verdedigen. De Tsjech is door een schouderblessure niet fit genoeg en komt sowieso in december en januari nog niet in actie. Het WK is op 1 februari in zijn vaderland Tsjechië.

"Ik was bijna emotioneel toen ik het besluit nam, want het is voor het eerst in jaren dat ik het veldrijden moet opgeven", zegt Stybar. "Maar ik heb nog te veel last van mijn schouderblessure."

De 29-jarige veldrijder liep bij een valpartij in oktober gescheurde schouderbanden en een ontwrichte schouder op. "Het herstel gaat goed, maar de pijn in mijn schouder is nog niet weg. Ik kan de fiets niet over mijn schouder dragen of de andere technische handelingen verrichten die voor het veldrijden nodig zijn."

Definitief besluit in januari

De kans dat hij op tijd fit is voor het WK veldrijden in het Tsjechische Tabor noemt Stybar erg klein. "Als de wedstrijd in een ander land was geweest, had ik mezelf al teruggetrokken. Maar dit is de plek waar ik voor het eerst wereldkampioen werd en waar ik bijzondere herinneringen aan heb."

Stybar zal medio januari definitief besluiten of hij zijn wereldtitel in het veldrijden zal verdedigen.

Stybar wereldkampioen veldrijden 2014

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl