In een aantal ziekenhuizen in Nederland zijn voorbereidingen getroffen voor ebola-patiënten
NOS Nieuws

Ebola-patiënt naar Utrecht

Waarschijnlijk komt dit weekend de eerste ebola-patiënt naar Nederland. Volgens het ministerie van Volksgezondheid is het een Nigeriaanse man, die op verzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie WHO naar Nederland wordt gebracht.

Minister Ploumen: "Nederland heeft net als Duitsland, Zwitserland en Frankrijk hulp aangeboden aan de WHO voor hulpverleners die zelf besmet zijn geraakt met ebola. Zij verdienen de beste verzorging."

Volgens de ministers Ploumen en Schippers van Volksgezondheid zijn alle voorzorgsmaatregelen genomen en heeft het personeel van het UMC kunnen oefenen met de ontvangst van ebola-patiënten.

Speciale vlucht

Het kabinet stelde eerder vier bedden beschikbaar in het Calamiteitenhospitaal van het UMC in Utrecht voor internationale hulpverleners die in West-Afrika zijn besmet met ebola. Dit zou de eerste keer zijn dat een van die bedden wordt gebruikt.

De man die in Nederland zal worden behandeld, is een Nigeriaanse militair van de VN-vredesmacht in Liberia. Hij komt met een speciale vlucht naar Nederland en wordt daarna met een ambulance naar Utrecht vervoerd. Wanneer precies, is nog niet helemaal zeker, maar de verwachting is dat dat op zeer korte termijn is.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl