De Amsterdamse kickbokser Badr Hari
NOS Nieuws

OM: broertje Badr Hari loog, half jaar cel

Als het aan het Openbaar Ministerie ligt, gaat de broer van kickbokser Badr Hari een half jaar de cel in. Yassine Hari zou volgens het OM als getuige onder ede hebben gelogen in een strafzaak tegen zijn broer en daarmee meineed hebben gepleegd.

Badr Hari stond vorig jaar terecht voor verscheidene geweldsdelicten. Onder meer voor de mishandeling van de clubeigenaar van Club Air.

'Niet Badr, maar ikzelf'

Yassine had verklaard dat niet zijn broer Badr de eigenaar in elkaar sloeg in de Amsterdamse Club Air, maar hij zelf. Het OM liet Yassine destijds ter plekke aanhouden, na het afleggen van deze verklaring.

De advocaat van Yassine ontkent dat zijn cliënt zijn bekende broer uit de wind zou hebben willen houden. Hij vindt de meineedzaak ook niet sterk genoeg voor een veroordeling. Yassine wilde niet zeggen of hij zijn verklaring zou herhalen, als hij opnieuw als getuige wordt opgeroepen.

Nog een zaak

Naast de meineedzaak speelt er nog een zaak tegen Yassine. Volgens het OM is er bewijs dat hij heeft meegevochten bij een vechtpartij in de nachtclub Jimmy Woo, op 12 mei 2012.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak in de zaak tegen Yassine.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl