NOS Nieuws

Bende vrachtwagendieven opgerold

Bende ladingdieven opgepakt

De politie heeft vijf mensen opgepakt in een onderzoek naar diefstal van vrachtwagens en hun lading. Bij doorzoekingen in onder meer Deventer, Apeldoorn en Noord-Brabant werden diverse gestolen trekkers, opleggers en aanhangwagens gevonden.

Het onderzoek naar de bende begon in maart, toen de politie verschillende aangiftes kreeg. De verdachten boden zich namens een transportbedrijf aan om ladingen af te leveren bij klanten, maar gingen er vervolgens vandoor met zowel de trekkers en opleggers als de ladingen.

Het onderzoek leidde onlangs tot twaalf doorzoekingen. De politie vond onder meer vijf gestolen trekkers en zes ontvreemde opleggers. Bij de doorzoekingen werden drie mannen opgepakt. Twee vrouwen werden aangehouden omdat ze thuis vuurwapens hadden liggen.

Bier

De totale waarde van de gestolen ladingen is zo'n 240.000 euro. Een deel is teruggevonden. Het gaat om onder meer roldeuren, pallets bier en een partij hout.

Het Openbaar Ministerie wil het geld dat de verdachten hebben verdiend met hun praktijken terugvorderen. Daarom is nu alvast beslag gelegd op luxe goederen, waaronder twee speedboten, een sportauto en dure horloges.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl