PvdA-leider Samsom wil graag over de inhoud van de Haagse politiek praten.
NOS Nieuws

Telegraaf: Samsom hekelt 'Haags sfeertje'

PvdA-leider Samsom vindt dat het in Den Haag te veel om het politieke spel gaat in plaats van om de inhoud. Dat sfeertje bevalt hem niet. Dit staat in De Telegraaf, die gisteren een gesprek met Samsom had.

Volgens De Telegraaf waren zijn uitspraken over de Haagse politiek ‘off the record’, wat betekent dat journalisten bepaalde uitspraken niet toeschrijven aan de bron. De krant heeft niet ingestemd met deze afspraak, zo staat in het artikel. “Ik wil ook wel eens wat terugzeggen. Het is dat jullie hier toevallig zitten”, aldus Samsom.

Ik ga iedere dag naar mijn werk om het land beter te maken.

Samsom in De Telegraaf

Samsom is ontstemd dat journalisten weinig inhoudelijke vragen stellen. “De kranten stonden de afgelopen maanden vol met verhalen over de jeugdzorg. En dat het mis zou gaan. Maar het is allemaal geregeld,” tekent de krant op.

De Telegraaf was uitgenodigd voor een interview om het PvdA-standpunt over het schaliegas te verduidelijken. Samsom zei gisteren onverwachts dat zijn partij tegen boren naar schaliegas is. Het kabinet doet er nog onderzoek naar.

Tegen De Telegraaf-journalisten vertelt Samsom niet of de gewijzigde koers met coalitiepartij VVD is besproken. Hij begint wel over zijn eigen inzet in de politiek. Samsom: “Ik ben ook maar een mens. Ik ga iedere dag naar mijn werk om het land beter te maken”.

Samsom is verbaasd over het artikel in De Telegraaf, zo laat een woordvoerder weten. Hij erkent dat hij zich wel eens ergert aan de spelletjes die in Den Haag worden gespeeld. en dat hij tegenover de krant wat "geagiteerd" was.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl