NOS Schaatsen

Kramer slijpt in Collalbo aan 1.500 meter

Kramer focust zich op 1.500 meter in Collalbo

Terwijl het grootste gedeelte van de Lotto-Jumbo-ploeg zich voorbereidt op de wereldbekerwedstrijden in Berlijn, heeft Sven Kramer gekozen voor een trainingskamp in de rust van het Italiaanse Collalbo. De Friese schaatser werkt daar vooral aan de 1.500 meter, want het is zijn ambitie om op die afstand de beste van de wereld te worden.

Het lukte hem in twee optredens dit seizoen nog niet om het internationale podium te halen. "Ik ben zelf natuurlijk onwijs kritisch en ontevreden. Jac kijkt er anders naar en ziet het in groter perspectief", verwijst hij naar trainer Jac Orie, die denkt dat Kramer de aansluiting met de top wel gevonden heeft.

Trainingsmaatje Bøkko

Omdat veel ploeggenoten in Berlijn zitten, moest Kramer improviseren bij het samenstellen van zijn trainingsgroep. Naast zijn vaste secondant Wouter olde Heuvel en eenling Arjen van der Kieft heeft hij ook Håvard Bøkko een plek gegeven.

De Noor was jarenlang zijn grootste rivaal, maar dat speelt voor Kramer op dit moment geen rol. "Hij is lange tijd geblesseerd geweest en wij gingen hier met een klein groepje heen. Kijk, als ik met hem zou moeten vechten om titels, dan is het wel anders."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl