De gevolgen van een plofkraak in Rijsenhout
NOS Nieuws

Minder ram- en plofkraken op pinautomaten

Het aantal ram- en plofkraken op geldautomaten is dit jaar fors afgenomen. In de eerste tien maanden van dit jaar werd nog 32 keer met geweld en/of explosieven geprobeerd een pinautomaat open te breken.

In heel 2013 waren er nog 133 plof- en ramkraken. Dat zeggen het ministerie van Veiligheid en Justitie en de Nederlandse Vereniging van Banken, NVB.

In 2013 was er nog sprake van een forse toename. Voor dit jaar wordt een totale afname verwacht van 70 procent. Dat komt volgens het ministerie en de NVB door diverse maatregelen die het afgelopen jaar zijn genomen.

Bij geldautomaten is de beveiliging fors opgevoerd. Zo zijn er meer bewakingscamera's bij de automaten en zijn er allerlei maatregelen genomen om te voorkomen dat een auto bij een pinautomaat kan komen.

Daarnaast werken banken, politie en het Openbaar Ministerie beter samen om dit soort criminaliteit te bestrijden. Zo wisselen de partijen informatie uit over plofkraken in het hele land. Vandaag is de eerste evaluatie van de samenwerking.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl