Hubert Möllenkamp
NOS Nieuws

Justitie eist ruim 2 miljoen van Möllenkamp

Het Openbaar Ministerie eist 2,4 miljoen euro van Hubert Möllenkamp, de oud-bestuursvoorzitter van de Amsterdamse woningcorporatie Rochdale. Justitie verdenkt hem van onder meer het aannemen van steekpenningen, witwassen en belastingfraude.

Vandaag is de rechtszaak tegen Möllenkamp begonnen met een regiezitting; het OM licht de verdenkingen toe, zegt wat het wil onderzoeken en de rechtbank komt met een voorlopige planning.

De officier van justitie eist ook geld van de vrouw van Möllenkamp, omdat zij gefraudeerd zou hebben. Van haar eist het Openbaar Ministerie 783.000 euro.

Mercedessen en Maserati

Voor de rechtbank in Amsterdam staan ook nog twee vroegere zakenpartners van de oud-topman terecht. Zij worden verdacht van omkoping. Van een van hen eist justitie bijna 5 miljoen euro. Hij zou Möllenkamp hebben omgekocht met dure Mercedessen en hoge geldbedragen.

Afgelopen zomer moest Hubert Möllenkamp voor de parlementaire enquêtecommissie Woningcorporaties komen. Hij werd toen ondervraagd over onder meer de Maserati waarin hij op kosten van Rochdale reed.

Justitie eist 2,4 miljoen van Möllenkamp

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl