NOS Nieuws

Eerste rechtszaak tegen Bill Cosby

Rechtszaak tegen Cosby

In de reeks nieuwe beschuldigingen tegen Bill Cosby is er voor het eerst een vrouw die een rechtszaak tegen de acteur begint. De vrouw zegt dat ze in 1974 als minderjarige door Cosby is misbruikt. Zij was toen 15 jaar.

Het incident zou zich hebben afgespeeld in de Playboy Mansion, het huis van Playboy-baas Hugh Hefner.

De vrouw beschuldigt Cosby ervan dat hij haar eerst "verschillende alcoholische drankjes" gaf en vervolgens zijn hand in haar broek stak. Daarna zou hij haar hand in de zijne hebben genomen en seksuele handelingen bij zichzelf hebben verricht zonder haar toestemming. Volgens haar advocaat was het een traumatische gebeurtenis.

De afgelopen weken hebben bijna twintig vrouwen de ster beschuldigd van verkrachting of aanranding, maar voor zover bekend had nog niemand een officiële aanklacht ingediend.

Schikking

Zo'n tien jaar geleden dreigde Cosby al voor de rechter te worden gesleept door een vrouw die werkte voor het vrouwenbasketbalteam van Temple, de universiteit waar hij in de jaren 60 studeerde. Maar hij schikte die zaak uiteindelijk. Gisteren maakte Cosby bekend dat hij opstapt als lid van de raad van toezicht van de Temple Universiteit.

Cosby's advocaat wil niet op de aanklacht reageren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl