Het flatgebouw waar de twee de afspraak hadden
NOS Nieuws

'Afgetuigde date Groningen was zelf gewelddadig'

De man die afgelopen weekend door een Groninger zwaar werd mishandeld, werd zelf gezocht wegens een zeer gewelddadige overval, meldt RTV Noord. De man ligt in zeer kritieke toestand in het ziekenhuis en kan zelf niet gehoord worden.

Volgens RTV Noord is de 31-jarige man in Groningen een bekende drugsverslaafde travestiet. Hij zou een knipperlichtrelatie hebben met de 61-jarige bewoner van de flat Kraaienest, die hem in zijn woning ontving en vervolgens aftuigde. De bewoner zei later tegen de politie dat zijn bezoeker hem wilde bestelen.

Wurgen

Volgens RTV Noord probeerde de man de travestiet te wurgen. De Groningse politie wil alleen kwijt dat de twee elkaar al langere tijd kenden.

Over het slachtoffer zegt een woordvoerder slechts dat "het verleden van iemand wordt meegenomen in het onderzoek".

Geld en horloge

De regionale nieuwszender ontdekte dat de travestiet vorige week ook werd opgevoerd in Opsporing Verzocht in verband met een overval. Daarbij zou hij met een handlanger een 53-jarige Groninger hebben overmeesterd en ernstig mishandeld.

De twee gingen ervandoor met het geld en een horloge van het slachtoffer. Die belandde met een hersenbloeding in het ziekenhuis.

Poging tot doodslag

De bewoner van Kraaienest is zondag direct na de mishandeling aangehouden. Hij zit vast op verdenking van poging tot doodslag en is ook vandaag verhoord.

De politie doet al drie dagen buurtonderzoek en probeert bekenden van de betrokkenen te spreken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl