Het Dolfinarium in Harderwijk
NOS Nieuws

Stagiaire Dolfinarium kreeg baby op wc

Naar nu bekend is geworden is een stagiaire van het Dolfinarium in Harderwijk vorig jaar op de wc bevallen van een baby. Het toen 17 jaar oude meisje liet het jongetje in de wc-pot liggen. Vermoedelijk is het daardoor overleden.

De zaak komt nu in de publiciteit door een uitspraak van de rechtbank in Zutphen. Die veroordeelde het meisje tot zes maanden voorwaardelijke jeugddetentie. Ook moet zij zich twee jaar laten begeleiden door Jeugdzorg.

Pijn in onderbuik

Het meisje wist dat ze zwanger was en ook van wie, maar durfde dat niet aan haar ouders te vertellen. Ze zocht ook geen medische hulp.

Op de laatste dag van haar stage kreeg zij last van een scherpe stekende pijn in haar onderbuik. Ze ging naar de wc en beviel daar van een baby.

Het meisje zegt dat ze dacht dat het kind dood was en vroeg niemand om hulp. Uit het onderzoek is naar voren gekomen dat het jongetje gezond ter wereld kwam. Wanneer het is overleden en wat precies de doodsoorzaak was, is niet meer vast te stellen.

Tas

Het meisje bleef nog een tijdje op de wc zitten en liet zich daarna een tas brengen, waar zij het kind en de nageboorte in stopte. Ze zette die tas in een hok en sms'te haar vader dat hij zo snel mogelijk naar het Dolfinarium moest komen.

In afwachting van zijn komst vertelde ze een Dolfinarium-medewerker dat zij een miskraam had gehad. Dat was ook wat zij tegen haar vader zei. Die bracht het meisje en de baby naar het ziekenhuis.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl