Tweet Richard Krajicek
NOS Sport

Proftennis lonkt ook voor derde Krajicek

Een derde Krajicek timmert aan de weg in tennisland. Na Richard en Michaëlla mikt ook Alec (14), de zoon van Richard, op een profcarrière. Dinsdag tekende hij zijn eerste contract bij Nike, dat hem de komende drie jaar ondersteunt.

"Hoe bijzonder dit is? Nou, Nike doet dit wel vaker", zegt de oud-Wimbledon-winnaar realistisch. "Maar dit betekent wel dat hij potentie heeft. In veel landen zoekt Nike een paar jongens waarmee ze verder willen. Die ondersteunen ze dan op internationale toernooien."

De laatste zeven, acht maanden is het snel gegaan met de nieuwe 'kleine Kraai'. Zo werd hij onder meer Nederlands kampioen in de leeftijdsklasse tot zestien jaar. "Hij is ongelooflijk vooruitgegaan. Hij heeft echt goede jongens verslagen. Maar nu moet hij de volgende stap zetten. Wil hij topsporter worden, moet hij zich zowel mentaal als fysiek ontwikkelen", zegt vader Krajicek.

Hij gaat het nu zelf verdienen.

Richard Krajicek

Door de ondersteuning van Nike, niet toevallig ook jarenlang de sponsor van Richard tijdens diens carrière, krijgt Alec de meeste kosten vergoed. "Hij gaat het nu zelf verdienen. Hij is niet meer alleen afhankelijk van zijn vader."

In december reist Alec naar Miami, waar hij deel zal nemen aan een groot toernooi, de Orange Bowl. "Degene die dat toernooi wint, hoort wel bij de beste spelers ter wereld in die leeftijdsklasse. Er doen 128 spelers mee. Hij is met drie andere Nederlanders geplaatst voor het hoofdtoernooi."

McEnroe, Haarhuis

De trotse vader heeft grootse plannen voor zijn zoon, maar stelt wel dat "hij zijn school moet afmaken. Hij zit nu in 3 HAVO. Dat kan hij nog wel combineren met het tennis, maar hij zal het de komende twee jaar moeilijk krijgen."

Als Alec zich blijft ontwikkelen, en zijn HAVO-diploma haalt, voorziet Richard een mooie toekomst. "Hij zal dan geen vervolgstudie in Nederland doen. Als hij verder studeert, kan hij het met college tennis combineren in de Verenigde Staten. John McEnroe heeft ook eerst gewoon gestudeerd aan Stanford, voordat hij groot werd. Ook Paul Haarhuis heeft het zo gedaan."

Overigens gaat de 'kleine Kraai' niet als Krajicek door het leven. Op de tennisbaan staat hij bekend als Alec Deckers, naar zijn moeder Daphne.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl