De wrakstukken van vlucht MH17 werden afgelopen weken geborgen in het rampgebied
NOS Nieuws

Wrakstukken MH17 gaan naar vliegbasis Gilze-Rijen

De MH17-wrakstukken in Oekraïne worden deze week in Charkov op vrachtwagens geladen om naar Nederland gebracht te worden. In verschillende konvooien gaan de wrakstukken naar luchtmachtbasis Gilze-Rijen, zegt de Onderzoeksraad voor Veiligheid.

De wrakstukken zijn eind vorige maand geborgen op de plek van de ramp.

Reconstructie

De eerste vrachtwagens komen in de loop van volgende week aan, maar op welke dag is nog niet bekend. Dat hangt onder meer af van de weersomstandigheden.

Het onderzoek op de vliegbasis bestaat uit twee delen, zegt een woordvoerder. Als eerste zullen de wrakstukken worden onderzocht. Daarna gaan onderzoekers proberen om met de brokstukken een reconstructie van een deel van het vliegtuig te maken.

  • ANP
    De bergingsoperatie in Oekraïne is inmiddels afgelopen.
  • ANP
    Met kranen werden de grootste wrakstukken verzameld.
  • EPA
  • ANP
    Per trein werden de wrakstukken vervoerd naar Charkov.

Vrijdag kwamen voor de zevende keer resten van slachtoffers van de vliegramp aan op vliegbasis Eindhoven, waarna de zes kisten met lijkwagens naar Hilversum werden gebracht. Experts identificeren de slachtoffers daar in de Korporaal Van Oudheusdenkazerne.

Bij de ramp in het oosten van Oekraïne verloren op 17 juli alle 298 inzittenden van de Boeing 777 van Malaysia Airlines het leven, onder wie 196 Nederlanders.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl