NOS Sport

Schalken en Roddick, verbonden voor het leven

Roddick en Schalken, tien jaar na dato

Verbonden voor het leven. Zo kan de band tussen Sjeng Schalken en Andy Roddick het beste worden omschreven. In Apeldoorn kwamen ze elkaar op de AFAS Tennis Classics, een toernooi voor oud-tennissers, sinds lange tijd weer tegen.

Een hotelbrand in Rome veranderde begin mei 2004 het leven van Schalken en Roddick. De Nederlander en zijn vrouw ontsnapten destijds aan een verstikkingsdood, mede dankzij de hulp van de Amerikaan, die Schalken en andere hotelgasten in veiligheid bracht.

"Het was een enorm heftige dag, eentje waarvan ik hoop dat ik hem nooit meer zal meemaken. Dit is voor het eerst sinds lange tijd dat Sjeng en ik elkaar weer zien", aldus Roddick, die zijn carrière inmiddels heeft beëindigd.

Sjeng Schalken tijdens Wimbledon 2004

"Het is gek om over te praten omdat er mensen overleden zijn. Het was echt surreëel, zeker op het moment dat we nadien terug op de kamers kwamen om onze spullen op te halen."

Balkon

Schalken kan zich de bewuste dag vanzelfsprekend nog goed voor de geest halen. De dag waarop hij naar eigen zeggen ontsnapte aan de dood. "Als we geen balkon zouden hebben gehad - en sommige kamers hadden dat niet - dan was het erg lastig voor ons geworden", zegt Schalken.

"Je weet niet waar het vuur is en als het een minuut langer zou hebben geduurd, zouden we geen opties meer hebben gehad. De rook was overal en een kwartier lang was er pure paniek. Toen we eenmaal op het dak stonden werd ik wat rustiger."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl