PSV - Feyenoord, vorig seizoen
NOS Voetbal

KNVB was voorbarig met verplaatsen PSV-Feyenoord

De KNVB is voorbarig geweest met het verplaatsen van de eredivisietopper PSV - Feyenoord. Dat blijkt uit reacties van alle betrokken partijen.

Vrijdagochtend om 10.00 uur bracht de voetbalbond het nieuws naar buiten dat het duel van zondagmiddag naar dinsdagavond was verplaatst, maar op dat moment waren nog niet alle partijen ingelicht. Bij nader inzien bleek echter ook de dinsdag geen optie te zijn omdat de NS die dag geen (extra) treinen beschikbaar heeft om supporters van Rotterdam naar Eindhoven te vervoeren.

"Niet op de hoogte gebracht"

PSV moest vrijdagmiddag om 17.00 uur het gestaakte Europa Leagueduel met Estoril nog afmaken. In eerste instantie liet de KNVB weten dat er overleg had plaatsgevonden, maar de woordvoerders van zowel PSV als de NS zeggen dat zij op dat moment nog van niets wisten.

"Wij waren nog niet op de hoogte gebracht", zegt NS-woordvoerder Erik Trinthamer. Ook met PSV was er nog geen duidelijk akkoord. "Wij waren bezig met de wedstrijd tegen Estoril en hielden ons absoluut nog niet bezig met het verplaatsen van PSV - Feyenoord", aldus Jeroen van den Berk, persvoorlichter van PSV.

"Feyenoord stelde slechts één voorwaarde", vertelt Raymond Salomon, woordvoerder van de Rotterdamse club. "Dinsdag was voor ons akkoord, op voorwaarde dat onze supporters erbij konden zijn. Wij waren daarom in de veronderstelling dat het geen probleem was. Met bussen of met de trein, dat maakte voor ons niet uit."

Alle lichten leken op groen te staan

Gijs de Jong

Gijs de Jong, operationeel directeur betaald voetbal, laat echter weten dat de KNVB in de veronderstelling was dat de verplaatsing naar dinsdag geen problemen zou opleveren.

"Alle lichten leken op groen te staan", zegt De Jong. "We hebben overleg gehad met de gemeente Eindhoven. Toen leek alles goed te zijn. Met terugwerkende kracht kun je inderdaad zeggen dat we voorbarig waren. Maar dat is achteraf praten."

Eindhoven: akkoord als treincombi doorgaat

De gemeente Eindhoven laat weten dat er donderdagavond inderdaad overleg is geweest met de KNVB, maar dat burgemeester Rob van Gijzel de eis stelde dat op dinsdagavond de supporters middels een treincombi naar Eindhoven zouden komen.

Pas na de bekendmaking van de nieuwe speeldatum, bleek dat de NS niet voldoende treinstellen kan leveren om de 1.200 Feyenoord-supporters te vervoeren. Burgemeester Van Gijzel wilde vervolgens niet akkoord gaan met een buscombi, omdat er in korte tijd niet extra politie-inzet kon worden geregeld.

Nieuwe datum nog onbekend

Wanneer de wedstrijd nu wordt gespeeld is onduidelijk. Alle betrokken partijen gaan maandag weer om tafel om een nieuwe datum te prikken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl