NOS Nieuws

Oldenosborn wint cabaretfestival Cameretten

Winnaars Cameretten

Oldenosborn heeft het cabaretfestival Cameretten 2014 gewonnen. Het duo, bestaande uit de 30-jarige Lize van Olden en Victoria Osborn van 31, kreeg tijdens de finale in het nieuwe Luxor Theater Rotterdam de juryprijs.

De jury noemt Van Olden en Osborn bijzonder goed op elkaar ingespeeld. "Oldenosborn geeft elkaar de ruimte en is volledig in balans. Een heel eigen en veelbelovend nieuw damesduo."

De winnende voorstelling, Oldenosborn#1, verbeeldt volgens de jury "op even grappige als schrijnende wijze in hoog tempo de problematiek waarmee generatie Y worstelt. Opererend in het grijze gebied tussen kleinkunst en toneel krijgen publiek en jury de worstelingen en vertwijfelingen voorgeschoteld."

Helaas, deze YouTube video is niet meer beschikbaar

De publieksprijs en de persoonlijkheidsprijs gingen naar de 26-jarige Kiki Schippers uit Den Bosch. Met haar voorstelling Hard hoofd wond zij de zaal direct om haar vingers, zei de jury.

“We zijn onder de indruk van de manier waarop ze met hele kleine liedjes het grote Luxor bespeelt. Met haar sterke podiumpersoonlijkheid wist ze vanavond iedereen te raken."

De derde finalist was Emiel van der Logt van 31, uit Rotterdam. Hij speelde zijn programma Antimaterie.

Cameretten is het grootste en oudste cabaretfestival van Nederland. Het begon in 1966 als lustrumactiviteit van de TU Delft. Eerdere winnaars waren onder anderen Brigitte Kaandorp, Hans Teeuwen, Theo Maassen en Marc-Marie Huijbregts.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl