Wout Weghorst (tweede van rechts) zet 0-1 op het scorebord

Heracles wint opnieuw in Heerenveen

Heracles Almelo heeft voor het derde jaar op rij de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen gewonnen. De Almeloërs wonnen met 1-0 van de Friezen, die het nu al zeven duels zonder zege moeten stellen.

In de attractieve eerste helft had Heerenveen het vooral lastig in de openingsfase. Doelman Kristoffer Nordfeldt stond in de eerste tien minuten tot drie keer toe een treffer in de weg. De eerste Friese kans was voor Marten de Roon, wiens volley vanaf twintig meter gepareerd werd door Dennis Telgenkamp.

Heerenveen kreeg daarna iets meer grip op de wedstrijd en halverwege de eerste helft dwong het ook wat kansen af. Illias Bel Hassani hield Jukka Raitala van scoren af met een sliding (de arbiter zag er geen strafschop in ) en het schot van Sam Larsson, die ongehinderd kon uithalen, ging via de benen van Telgenkamp over.

Prachtige omhaal

Heracles kreeg in de slotfase van de eerste helft weer wat kansjes. Zo zag Bryan Linssen een prachtige omhaal net naast gaan. Wout Weghorst werkte van dichtbij een voorzet van links net naast.

De Friezen begonnen fel aan het tweede deel, maar net nadat Kenneth Otigba bij een aanval op Telgenkamp was gestuit, kwam het op achterstand. Bij een door Bel Hassani opgezette aanval verzorgde Linssen vanaf de achterlijn de assist die door Weghorst simpel kon worden binnengetikt.

Heerenveen werkte daarna hard om op zijn minst een punt te pakken, maar het offensief leverde weinig meer op dan een reeks corners. En tien minuten voor tijd ontsnapte het aan de 2-0 omdat Nordfeldt Linssens schot met buitenkantje rechts kon keren en de doelman een inzet van Avdic met een flinke dosis geluk over de lat werkte.

Het is voor Heerenveen de zevende keer op rij dat er niet gewonnen werd. Van paniek wil middenvelder Marten de Roon nog niet spreken, "maar we moeten ons wel zorgen gaan maken."

De oud-Spartaan denkt dat een goed gesprek tussen de spelers de lucht kan klaren. "Dan moeten we elkaar even de waarheid zeggen. Ik zou wel wat meer pit willen zien bij mijn ploeggenoten."