Voorzitter van Zorgverzekeraars Nederland André Rouvoet
NOS Nieuws

Branchevereniging zorgverzekeraars berispt DSW

Brancheorganisatie Zorgverzekeraars Nederland (ZN) zet dissidente leden onder druk om zich aan de officiële lijn te houden. Dat blijkt uit een brief van voorzitter André Rouvoet aan Chris Oomen, directeur van zorgverzekeraar DSW. De brief is in juni verstuurd, maar is nu naar buiten gekomen.

"Helaas moet het ZN-bestuur constateren dat u zich steeds vaker openlijk distantieert van belangrijke branchestandpunten en zich in de media beschadigend uitlaat over andere zorgverzekeraars", schrijft Rouvoet. Als voorbeelden van onderwerpen waar DSW niet de goede lijn volgt noemt hij de spoedeisende zorg, de vrije artsenkeuze en de uitlatingen over "onmaatschappelijke hoge winsten bij andere zorgverzekeraars".

Belachelijk

Rouvoet sluit de brief af met de vraag hoe DSW zijn eigen positie binnen de vereniging ziet. "Wij zouden dit graag in een gesprek met u aan de orde willen stellen." Volgens Oomen heeft dit gesprek inmiddels plaatsgevonden. Daarin heeft hij Rouvoet duidelijk gemaakt dat hij het belachelijk vindt dat ZN hem zo'n brief schrijft.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl