Ruud van Nistelrooij als hoofdtrainer bij Jong PSV in het duel met Helmond Sport
NOS Voetbal

Hoofdtrainer Van Nistelrooy verliest bij debuut

Ruud van Nistelrooy heeft gisteren zijn debuut gemaakt als hoofdtrainer. In het kader van zijn stage voor de cursus Betaald Voetbal bij Jong PSV verving hij hoofdtrainer Darije Kalezic als eindverantwoordelijke in de derby tegen Helmond Sport. Een zege bij zijn debuut was de voormalige topspits niet gegund: Helmond Sport won met 2-1.

De nederlaag tegen Helmond Sport, de nummer achttien van de Jupiler League, was niet ingecalculeerd. "We zijn wel teleurgesteld", vertelde Van Nistelrooy tegen Omroep Brabant. "We hadden het gevoel dat er meer in zat. We wilden minimaal met een punt weggaan hier."

Kriebels

"Als je je ergens verantwoordelijk voor voelt, komen daar kriebels en gezonde spanning bij kijken", bekende Van Nistelrooy, die tevens assistent is van bondscoach Guus Hiddink bij Oranje. "Dan wil je dat het goed gaat. Er zijn ook genoeg dingen goed gegaan vandaag, maar een aantal dingen minder. Op basis daarvan wordt de wedstrijd beslist."

"Nu ondervind je zelf hoe het is om verantwoordelijkheid te hebben voor een team tijdens trainingen en in de wedstrijdvoorbereiding. Dan merk je hoeveel uren erin gaan zitten. Als speler ga je zitten voor een bespreking en doe je je ding op de training. Daar blijft het bij. Dan sta je er niet bij stil hoeveel werk het is."

Kalezic voorbeeld

De trainer van Jong PSV is daarbij een bron van inspiratie. "Kalezic is daarbij een perfect voorbeeld. Als je ziet hoe hij in een beperkte setting bij Jong PSV een professioneel klimaat heeft neergezet. Dat is wel een mooi proces om daarbij te zijn."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl