Slachtoffer van de aanslag in Kano bij het ziekenhuis
NOS Nieuws

VN en VS veroordelen aanslag Nigeria

De Verenigde Naties en de Verenigde Staten hebben de aanslag op een moskee in het noorden van Nigeria veroordeeld. Bij die aanslag vielen vrijdagmiddag tientallen doden. Hoogstwaarschijnlijk zit terreurbeweging Boko Haram erachter.

VN-secretaris-generaal Ban Ki-moon zegt dat er geen rechtvaardiging is voor aanvallen op burgers. Hij roept de Nigeriaanse autoriteiten op om er alles aan te doen om de daders op te sporen.

"Afschuwelijk"

Een woordvoerder van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken spreekt van afschuwelijke aanslagen. Volgens het ministerie wijst alles erop dat Boko Haram erachter zit.

In een verklaring van het ministerie worden de nabestaanden gecondoleerd en staat verder dat de VS de Nigeriaanse bevolking zal blijven ondersteunen in de strijd tegen gewelddadig extremisme en de dreiging van terrorisme.

Jacht

De Nigeriaanse president Goodluck Jonathan wil dat er in de jacht op de daders "onder iedere steen wordt gekeken". Verder zei hij dat Nigeria verenigd moet blijven om het hoofd te kunnen bieden aan de gezamenlijke vijand.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl