NOS Nieuws

Slotstand ebola-actie 7,4 miljoen euro

Eindstand ebola-actie 7,4 miljoen

De slotstand na de actiedag voor de strijd tegen ebola is 7.411.839 euro. Het bedrag werd bekendgemaakt in het tv-programma Pauw. Het startbedrag vanochtend was 4.522.778 euro.

De hele dag was er op radio en tv aandacht voor de actie "Stop de ebola-ramp!" van de Samenwerkende Hulporganisaties (SHO). Op NPO 1 presenteerden Rik van de Westelaken (NOS) en Nance Coolen (RTL) de hele dag speciale ebola-bulletins met nieuws uit het rampgebied. Ook in de programma's van de commerciële zenders werd geregeld met Beeld en Geluid geschakeld.

Het publiek kon bellen naar een panel in Beeld en Geluid in Hilversum om te doneren op Giro 555. In totaal belden er 20.596 mensen.

Hoge opbrengst

De SHO noemt het een hoge opbrengst voor een actie die pas drie weken loopt. "Een fantastische dag met een prachtige opbrengst", zei actievoorzitter Henri van Eeghen.

In totaal bezochten ruim 90.000 mensen vrijdag de site van de actie. Giro 555 blijft nog tot februari open voor de ebola-actie.

West-Afrika

Het kabinet maakte eerder al bekend de opbrengst niet te verdubbelen zoals bij eerdere acties wel vaker gebeurde.

Tot nu toe zijn in West-Afrika zo'n 15.500 mensen besmet geraakt met ebola. Zo'n 5700 mensen zijn aan de ziekte overleden. Vooral Sierra Leone, Guinee en Liberia zijn zwaar getroffen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl