Vivianne Miedema scoorde twee keer tegen Italië
NOS Voetbal

Miedema meteen weer aan de bak bij Bayern

Terwijl de meeste Nederlandse voetbalsters al feestend terugkeerden vanuit Italië naar Nederland, moest de blikvanger van het stel terug naar Duitsland. Vivianne Miedema scoorde in de beslissende WK-kwalificatiewedstrijd tegen Italië beide doelpunten. Vandaag trainde ze alweer mee met haar ploeg Bayern München.

"Ik moest meteen terug naar de club, omdat ik zondag weer een wedstrijd speel", zegt Miedema vanuit Zuid-Duitsland. "Het is even balen dat het zo dicht achterelkaar aan komt. Maar dat is het leven van een topsporter."

Italianen nukkig

Miedema sprak bij terugkomst bij haar club de wedstrijd door met haar ploeggenoten. Maar die waren niet allemaal even blij. "Ik heb twee Italianen in mijn team. Die keken me niet heel vrolijk aan vandaag, maar de rest was wel enthousiast en trots."

Zondag speelt Bayern München een uitwedstrijd tegen Essen. Tijdens de lange busreis daar naartoe zal ze tijd genoeg hebben om nog eens terug te denken aan de wedstrijd tegen Italië. En ze kan dagdromen over het WK van volgend jaar. "We hopen ook op het WK te kunnen verrassen. We hebben laten zien dat we belangrijke wedstrijden kunnen winnen. Ik ben ervan overtuigd dat we een mooi toernooi kunnen neerzetten."

Oranje leeuwinnen terug in Nederland

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl