Een gecontrentreerde Huub Stevens bij zijn Stuttgart-rentree

Succesvolle rentree Stevens bij Stuttgart

Een prachtige rentree voor Huub Stevens bij VfB Stuttgart. Hij won met 4-1 bij SC Freiburg en Stuttgart neemt daardoor afscheid van de laatste plaats in de Bundesliga.

Huub Stevens had zijn elftal flink aangepast: maar liefst vier andere spelers maakten hun opwachting in de basiself in vergelijking met het elftal dat vorige week tegen Augsburg verloor (0-1). De ingrepen van Stevens pakten succesvol uit.

Na ruim een half uur maakte Martin Harnik de openingsgoal voor Stuttgart in de Zuid-Duitse derby. Nog voor rust kwam de thuisploeg weer op gelijke hoogte na een mooi schot van Vladimir Darida. In de tweede helft zette Carlos Gruezo Stuttgart weer op voorsprong en verdubbelde Timo Werner de marge.

Tien man

Meteen na de derde Stuttgart-treffer kreeg Freiburg-speler Stefan Mitrovic de rode kaart. Een kwartier voor het einde bepaalde Harnik met zijn tweede treffer de eindstand op 1-4. Twee doelpuntenmakers, Gruezo en Werner, begonnen vorige week nog als reserve.

Door de overwinning is VfB Stuttgart twee plaatsen geklommen naar de zestiende positie. De nummers zeventien en achttien, Borussia Dortmund en Werder Bremen, kunnen later dit weekeinde nog wel weer voorbij Stuttgart komen.