Henk Dijkhuizen juicht na zijn treffer

Roda klopt De Graafschap, koploper NEC wint

Roda JC heeft in de Jupiler League in een tumultueuze wedstrijd gewonnen van de De Graafschap. De Limburgers konden op De Vijverberg een 1-0 achterstand pas goedmaken toen De Graafschap met negen man stond: 2-1.

De thuisploeg kwam snel op 1-0 door Jerry van Ewijk, die profiteerde van een fout van Guy Ramos. Van Ewijk trok uit vreugde zijn shirt over zijn hoofd (niet uit), maar kreeg van scheidsrechter Ed Janssen toch geel en dat was zijn tweede.

Niet veel later moest Janssen het duel vanwege spreekkoren enige tijd stilleggen. Roda stuntelde vervolgens tegen het tiental, dat kort na rust zelfs een negental werd. Robin Pröpper legde een doorgebroken speler neer en kon eveneens inrukken. De Limburgers wisten daarna een blamage af te wenden, maar hadden daarbij wel de hulp van keeper Hidde Jurjus nodig, die twee keer onder een bal doorliep. Henk Dijkhuizen maakte een half uur voor tijd de winnende.

Koploper NEC overtuigt wel

NEC won thuis ruim van Jong FC Twente, mede door drie doelpunten van Sjoers Ars: 5-1. Doelman Joshua Smits had de Nijmegenaren bij een 1-1 stand wel enkele keren op de been gehouden met goede reddingen, maar NEC was over 90 minuten duidelijk de betere ploeg.

In de strijd om de tweede periode liet Almere City zijn eerste punten liggen. Tegen het bezoekende Jong Ajax werd het 1-1. Almere behield wel de leiding in de periodestand. Maandag staat FC Emmen-Almere City op het programma met als inzet de koppositie in de tweede periode. Ook Roda ligt op de loer, maar de Limburgers zullen nauwelijks geïnteresseerd zijn. Hun doel is rechtstreekse promotie.