Van Calker wil met zijn verjongde team ook meedoen aan het WK van 2015 op zijn thuisbaan in Winterberg
NOS Sport

Van Calker wil Wilhelmus horen op bobbaan

Bobsleeër Edwin van Calker reist de laatste weken van 2014 door Europa om mee te doen aan Europa Cup-wedstrijden. Zo staat volgende week een wedstrijd in La Plagne op het programma.

Meedoen aan wedstrijden op het een na hoogste niveau doet Van Calker met een duidelijk doel voor ogen: hij wil ondervinden of zijn verjongde ploeg goed genoeg is om in maart mee te doen aan het WK.

Maar voor de Nederlandse piloot zijn de Europa Cup-wedstrijden niet louter testwedstrijden. Van Calker zet hoog in: “We willen graag ook een keer het Wilhelmus horen bij de bobbaan." Een overwinning in de Europese competitie is allesbehalve vanzelfsprekend. "Het is de dames een keer gelukt. En ons ook een keer, maar dan in de tweemansbob", aldus Van Calker.

Dit keer wil Van Calker toeslaan in de viermansbob. De beste kansen voorziet hij medio december, tijdens de Europa Cup in Königssee. Een overwinning zou de piloot ook hoop geven voor het WK, waar hij alleen wil deelnemen als hij ook echt competatief kan zijn. Komt zijn ploeg kwaliteit te kort, dan zet Van Calker nog voor de kerst een punt achter zijn loopbaan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl