The Eagles staan op nummer 1

Top 2000: Eagles stoten Queen van de troon

Het nummer Hotel California van The Eagles staat dit jaar op nummer 1 in de Top 2000. Dat heeft NPO Radio 2-deejay Gijs Staverman bekendgemaakt in RTL Boulevard.

Bohemian Rhapsody staat voor het eerst sinds jaren op nummer 2. Nummer 3 is dit jaar Stairway To Heaven van Led Zeppelin.

Hotel California stond één keer eerder op nummer 1, in 2010. In 2005 voerde Boudewijn de Groot de lijst aan, met Avond. Alle andere jaren kreeg Bohemian Rhapsody de meeste stemmen.

Vorige week concludeerden wetenschappers nog op een symposium dat het nummer van Queen voorlopig op nummer 1 zou blijven, maar het publiek besloot dus anders. "Dat is het leuke van de Top 2000", zegt zendermanager Jurre Bosman, "het publiek is de baas en koos toch voor Hotel California."

Veel nieuwe stemmers

Volgens NPO Radio 2 zijn er dit jaar veel luisteraars die voor het eerst hun stem hebben uitgebracht. Eén op de drie stemmers had niet eerder gestemd voor de muzieklijst.

De lijst met 2000 nummers wordt ook dit jaar weer uitgezonden van Eerste Kerstdag tot en met Oudejaarsavond. Het non-stopprogramma wordt gemaakt in het Top 2000 Café bij Beeld en Geluid in Hilversum.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl